Blog

Ev Yapımı Doğal Saç Maskesi: Elektriklenme ve Kabarma Probleminizin En Doğal Çözümü Burada!

Eğer bu yazımızı okuyorsanız bu akşamı kendiniz için bakım akşamı ilan etmenin zamanı gelmiş demektir. Bakım gecenizde size ilham olmak için saç probleminize yönelik, evdeki malzemelerle hızlıca yapabileceğiniz pratik bir saç maskesi tarifiyle karşınızdayız. Maskenizi uygulayın, yeşil çayınızı demleyin, Netflix’i açın ve daha sağlıklı saçları dinlenerek ve eğlenerek bekleyin.

Neden saç maskesi?

Saç maskeleri hızlı olmasına rağmen saç sağlığınıza 20 dakikadan az bir sürede destek olacak kadar yüksek etkilidir. Kuaför salonlarında da yaptırabileceğiniz, keratin botox gibi, etkili ve güzel saç maskeleri olsa da daha doğal yöntemlerle ve daha uygun fiyatlarla kendi saç maskenizi de yapabilirsiniz. Vereceğimiz tarif evlerimizde bulunan birkaç doğal malzeme içerir. Bu maskelerinin hepsi saçlarınızı sakinleştirip kabarmayı kontrol altına almak ve derinlemesine nemlendirmek içindir.

Kabaran, Elektriklenen Saçlar İçin Muz, Yoğurt ve Ballı Saç Maskesi

Öncelikle kullandığımız malzemeleri inceleyelim ve olası yararlarını gözden geçirelim.

MUZ

Muz, saçlarınızı nemlendirmek istiyorsanız sizin için göklerden gönderilmiş gizli bir hazinedir ve eğer bugüne kadar keşfedemediyseniz bu hazineyi o zaman bizi dikkatle okuyun. Muzlar doğal yağlar, potasyum, karbonhidratlar ve bin bir türlü vitaminlerle dolu bir ganimettir. Saçlarınızı derinlemesine kökten uca nemlendirecek ve böylece sizi o rahatsız edici kabarık görüntüden tamamen kurtaracak!

YOĞURT

Bu tarif kulağınıza belki milkshake yapıyormuşsunuz gibi gelebilir ama bize güvenin, yoğurt kabaran saçlarınızı yatıştırmanıza ciddi anlamda yardımcı olur. Yoğurtta bulunan yüksek miktarda laktik asit, donuk ve yıpranmış saçları toparlamak için büyük bir yardımcıdır. Yoğurt bir gerekliliktir.

BAL

Balın faydalarının sınırı yoktur! İlk olarak bal, doğal bir nemlendirici olduğu için saçlarınıza nemi sabitler. Saçınız baldan gelen nemi kolayca emer ve hapseder. Eğer saçlarınız kuruysa ve saçınızın fazladan bakım ve neme ihtiyacı varsa kesinlikle bal içeren bir maske yapmalısınız. Balın aynı zamanda yatıştırıcı özelliği de vardır. Saçlarınızı yumuşatır, pürüzsüzleştirir ve kaybettiği tüm parlaklığı geri kazandırır.

Şimdi milkshake tarifimize geçelim:

MALZEMELER

- 1 adet kabuğu soyulmuş muz

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 1 yemek kaşığı bal

HAZIRLANIŞI

1. Tüm malzemeleri içinde parça kalmayana dek blenderdan geçirin.

2. Hazırladığınız maskeyi köklerden başlayarak uçlara doğru, masaj yaparak yedirin.

3. Saçlarınızı bağlayın ve streç filmle sarın.

4. Maskeyi saçınızda 30-45 dakika kadar bekletin.

5. Şampuanla yıkayın ve ardından saç kremi uygulayın.

Sürpriz! Kabarmadan eser yok artık!

İşte bu kadar kolay güzel okuyucularımız! Saç maskelerine bir servet harcamanıza hiç gerek yok. Mutfağınızdaki malzemeleri kullanarak farklı maskeler oluşturabilir, saçınızdaki değişimi gözlemleyerek saçınızın iyi tepkiler verdiği malzemelerle kişisel mükemmel maskenizi oluşturabilirsiniz. Ve unutmayın ki saçlarınızı onarmak maalesef bir gecede olabilecek bir iş değil. Haftada bir kere düzenli olarak bu maskeyi yapın ve sonuçlarına şahit olun!

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek