Blog

Kalın ve Yoğun Saç Bakımıyla İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey

Yoğun saçlar, her zaman sahip olunması gereken ideal bir saç tipi olarak görülür. Ancak doğuştan kalın, yoğun ve görkemli saçlara sahip olanlar kesinlikle zorlu bir kabarma problemiyle sürekli başa çıkmak zorunda. Tabii ki hacim muhteşem bir şeydir, saçlarınıza istediğiniz modeli verebilmenizi sağlar. Peki ya sürekli olarak elektriklenen saçlar ve saçınızı sakinleştirmek için harcadığınız saatler? Eğer kalın ve yoğun saçlarınızın bakım masraflarında zorluk çekiyorsanız, hiç endişelenmeyin, saçlarınız için yapabileceğiniz her şeyi sizin için ayrıntılı olarak araştırdık ve günlük hayatınızda işinize yarayacak bakım ve yeni rutin önerilerini sıralayarak sizin için eksiksiz bir kılavuz oluşturduk.

1- Ürünler

Kalın saçlar, saç spektrumunda daha çok kuru saçlar bölgesinde yer alır. Bu sebeple saçlarınızı derinlemesine nemlendirecek doğru ürünleri seçerek kabarmayı minimuma indirebilirsiniz. Eğer kalın, hacimli ve yoğun saçlara sahip bir güzellikseniz ve saçlarınızı özellikle nemli yaz aylarında evcilleştirmekte zorlanıyorsanız, aşağıda sizin için seçtiğimiz favori ürünlerimizi sıraladık...

Saçlarımız Neden Kabarır?

Kabarmayı önleyen ürünlere geçmeden önce saçın neden kabardığını öğrenmemiz önemli. Kabarma probleminin asıl nedeni, saçınızın dış kabuğunda bulunan saç kütiküllerinin dik konuma gelmesi ve bu sebeple havadaki nemin saçınız tarafından emilip saç tellerinizin şişmesidir. Saç kütikülleri düz ve kapalı konumdayken saçlarınız pürüzsüz ve sakin kalır.
Saç kütiküllerinin dik konuma geçmesinin pek çok sebebi vardır, ancak en yaygın sebebi kuruluktur. Diyelim ki saçlarınız kalın ve yoğun yapıda, saçlarınızda da kuruluk problemi var. Hava nemliyken evden çıktığınızda ne olur? Saçınız kuru olduğu için havadaki nemi çekmeye çalışacak, kütikülleriniz açılacak, havadaki nem saçlarınız tarafından absorbe edilecek ve saçlarınız şişecek. Bu gibi durumlarla baş çıkmak için ne yapabiliriz?

SAÇ YAĞLARI

Eğer kalın ve yoğun saçlarınızdan memnunsanız ancak kuruluk probleminden yorulmuşsanız, saç yağları sizin en yakın arkadaşınız olacak. Unutmayın, kabarmayla başa çıkmanın yolu saçınızı beslemek ve nemlendirmekten geçer. Bunu da birkaç farklı saç yağıyla sağlayabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizini yazılarımızda ısrarla tavsiye etmemizin ve bu kadar sevmemizin emin olun bir sebebi var! Hindistan cevizi yağı, nem tutucu özelliği sayesinde nemi saçınıza hapseder, derinlemesine besler ve nem ihtiyacını giderir. Bu sebeple kabaran saç problemi yaşayanların en çok işine yarayan saç ürünlerinden biridir. Hindistan cevizinin en iyi kullanım şekli maske olarak saça uygulanmasıdır. Saçlarınıza kökten uca eritilmiş hindistan cevizi
yağını yedirin, streç filmle veya saç havlusuyla sarın ve yaklaşık 20 dakika kadar bekletin. Saçlarınızı durulayın, sampuanla arındırdıktan sonra saç kremi kullanın ve yumuşak, nemlendirilmiş ve pürüzsüz saçlarınızın tadını çıkarın!

Argan Yağı
Argan yağı (bir diğer adıyla fas yağı): E vitamini, ferulik asit, yağ asitleri ve antioksidanlar gibi saçlarınız için yararlı pek çok besin içerir. Saçınızdaki kabarmayı ve elektriklenmeyi sakinleştirmek için tek yapmanız gereken birkaç damla argan yağını avuçlarınıza yayarak saçlarınıza uygulamaktır. Argan yağı, yapısal olarak hindistan cevizi yağı kadar kaygan bir his bırakmadığı için günlük olarak kullanılabilir.

ISIYLA SAÇ ŞEKİLLENDİRME ALETLERİ

Saçlarınız için doğru ve kaliteli bir şekillendirici seçmeniz oldukça önemlidir. Tüm saç kurutma makineleri, düzleştiriciler veya maşalar aynı mekanizmayla üretilmemişlerdir. Bazı materyaller saçlarınızın bütünlüğüne hiç zarar vermeden ve sahip olduğu nemi kurutmadan şekil almasını sağlarlar. Kaliteli ya da kalitesiz saç şekillendirme aletleri aynı sonucu verirler. Gerçekten de ikisi de aynı işi görür. Ama kaliteli ürüne yaptığınız yatırım sayesinde saçlarınızın sağlığı hiç bozulmazken kalitesiz ürünlerin amacı sadece saçınıza istenen şekli vermektir. Kalitesiz saç şekillendirme aletleri üretilirken saç sağlığınıza göre değil, fiyatı düşürmeye odaklı malzemeler kullanılır.

İyonik Saç Kurutma Makinesi
Eğer kalın ve gür saçlarınız varsa, saçlarınızı yıkadıktan sonraki saat boyunca kurutup şekillendirmek için verdiğiniz emekleri en iyi siz bilirsiniz. İyonik saç kurutma makineleri, saçı kurutmak için ıslak saçtaki negatif iyonları kırarak su damlalarını saçlarınızdan ayırır ve saçınız bu teknoloji sayesinde çok daha hızlı kurur. Bu ürünlerle kurutulan saçlar kabarmaz ve ekstra parlaklık kazanır.


SAÇ MASKELERİ

Kalın ve yoğun saçların yapısından dolayı saç derisinde üretilen yağlar aşağı doğru rahat hareket edemediği ve kendini besleyemediği için bu tip saçlar kuruluğa oldukça yatkın olur. Kuruluk da daha önceden de belirttiğimiz gibi saçınızın kabarmasının en büyük sebebidir. Düzenli olarak uygulayacağınız derinlemesine nemlendirici özellikteki saç maskeleri, saçlarınıza doğal bir parlaklık kazandırıp kabarmasını önleyerek saçlarınızı kullanmanızı kolaylaştıracak. Aslında besleyici saç maskeleri her kadın için bir gerekliliktir! Sizin için evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir saç maskesi tarifimiz var, mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Avokado ve Kakao Yağı Saç Maskesi

Bu saç maskesi saçlarınızı restore etmek, parlaklık vermek, kabarıklıkla savaşmak istiyorsanız tam size göre. Yumurta içerdiği A, D ve E vitaminleri ve yağ asitleriyle saçlarınıza parıltı eklerken; hindistan cevizi yağı saçlarınızı nemlendirir ve bu nemi saçınıza sabitler.

İhtiyacınız olan:

• 1 Avokado

• 2 Yumurta

• 1 Yemek Kaşığı Bal

• 1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi Yağı

Hazırlanışı:

1. Bütün malzemeleri bir kasede çırpın.

2. Maskeyi köklerden başlayarak uçlara doğru saçınıza iyice yedirin.

3. 15-20 dakika bekletin ve saçlarınızı şampuanla arındırdıktan sonra saç kremi uygulayın.

DOĞRU SAÇ AKSESUARLARI KULLANMAK

Kalın ve gür saçlara sahip olan kadınların yaşadığı bir diğer zorluk, saçlarını dilediği gibi şekillendirebilmek için doğru ürünleri bulabilmektir. Sizler için bir önerimiz olacak:

Invisibobbles

Yurt dışında invisibobbles olarak bilinen saç tokaları aslında bizim her yerde gördüğümüz, telefon kablosu şeklinde olan plastik saç tokalarıdır. Kalın ve gür saçlara sahip olanlar için saçlarını tam olarak toplayabilen bir toka bulmak oldukça zordur. Invisibobble tokalar esnek yapısı ve özel şekli sayesinde saçlarınızı, saç derinizi çekiştirip rahatsız etmeden kolayca toplamanızı sağlar. Saç köklerinizde bir çekilme hissetmediğiniz için kesinlikle baş ağrısı yaşamadan rahatlıkla kullanabileceğiniz bir üründür. Saç lastikleri saçınızı belirli bir noktadan sıktığı için iz oluşturabilirler. Saçınızı her gün aynı şekilde topluyorsanız büyük ihtimalle kat izinden şikayetçisinizdir. Bu tarz bir tokayı tercih ederek kat izlerine elveda diyebilirsiniz!

2- SAÇ RUTİNİ

Saçları kalın ve yoğun olan kadınların saçlarını kontrol altında tutabilmek için çok daha fazla zaman ve enerji harcaması gereklidir. Saçlar ne kadar zorluysa kullandığınız ürünler ve şekillendirebilmek için uyguladığınız ısı o kadar fazla olur. Günlük hayatınızı kolaylaştıracak rutin önerileriyle devam edelim sizlerle:

Katlı Saç Kesimleri Tercih Edin
Saç kesimlerinde katlı bir görüntü tercih etmek, kalın ve yoğun saçları olan kadınlarımızın kendileri için atmaları gereken ilk adımlardandır. Katlı kesimler, saçlarınızı daha başa çıkılabilir hale getirmekle kalmayıp görüntünüze hareket vererek daha feminen bir tarz yakalamanızı sağlar.

Düzenli Olarak Saç Maskesi Yapın
Saç maskeleri, tüm kadınların saç rutininde bulunması gereken bir bakımdır. Saçlarınızın kuru yapısını uzun vadede değiştirebilmeniz için düzenli olarak haftada bir kere yapacağınız bu maskelere saçınızın gerçekten ihtiyacı var! Özellikle de saç uçlarınızın!

Saç Yıkama Sıklığınızı Azaltın
Yoğun ve kalın yapıdaki saçlar yağlanma problemini diğer saç tiplerine göre çok daha az yaşadığı için, eğer bu saç tipine sahipseniz haftalık saç yıkama sıklığınızı azaltmak sizin için çok daha kolay olacak. Kalın ve yoğun saçların yağlı görünmesi 3-4 gün alır. Saçınızı eğer çok sık yıkıyorsanız, zaten kuruluk problemi olan saçlarınızı daha da kurutursunuz. Bu sıklığı saçlarınızın yapısından da cesaret alarak, düşürebiliyorsanız haftada bire düşürün!

3- SAÇ STİLLERİ

Kalın ve yoğun saçlara sahip olmanın en güzel tarafı, istediğiniz herhangi bir saç modelini kolayca yapabilmenizdir. Günlük stilinize ilham olacak birkaç önerimiz olacak:

Örgü Modelleri
Örgüler, kalın ve yoğun saçlarda oldukça belirgin ve ihtişamlı görünürler. Ayrıca gece yatmadan önce ördüğünüz saçlarınızı sabah açtığınızda şahane denizkızı dalgalı saçlara sahip olursunuz!

Yarı Toplu Saç Modelleri
Az saçı olanlar için yarı toplu modeller her zaman problem olmuştur. Ne şanslısınız ki sizin saçlarınız yarısını toplasanız bile oldukça dolu görünür ve ne şanslısınız ki birkaç kişiye yetecek kadar çok saçınız var!

Umarız ki size gür saçlarınızla olan mücadelenizde yardımcı olabilmişizdir! Günlük rutininizde yapacağınız birkaç küçük değişiklik, size uzun vadede oldukça zaman kazandırır. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere güzel okuyucularımız!

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek