Blog

Yağlı Saç Tipine Sahip Olanların Hayatını Kolaylaştıracak 3 Öneri

Doğal saçlarınızı her ne yaparsanız yapın istediğiniz konuma getirememek kadar kafa karıştırıcı bir şey yoktur. Biz sizi bu konuda oldukça iyi anlıyoruz. Şanslısınız ki sizin için saç tipinize uygun önerilerimiz var. Saçlarınızın doğal haliyle başa çıkmanıza yardımcı olacak yöntemleri öğrenmek için okumaya devam edin!

Pek çok kadın, saçlarını yıkadıktan 2-3 gün sonra saçlarındaki yağlanmayı hisseder ancak saçınızda bir patatesi kızartabileceğiniz kadar yağ oluşuyorsa, bu bitmeyen faciayla başa çıkmanıza yardımcı olacak birkaç önerimiz olacak sizler için. Okumaya devam edin...

Saçlarınızı Yıkamayı Bırakın!

Pardon? Ne dediğinizi anlayamadım?

Evet, aynen öyle. Siz yağlanan saçlarınızı sık sık yıkarken biz size bunun tam tersini yapmanızı söylüyoruz. Saçlarınızı her gün yıkayarak onları ürettiği doğal yağlardan ayırıp kurutuyorsunuz. Yağ bezleriniz de bu sebeple saçınızın kaybettiği nemi karşılamak için daha da fazla yağ üretimeye başlıyor.

Saç yıkama sıklığınızı azaltmaya şampuandan başlayın. Şampuanı saçınıza sadece günaşırı uygulayın. Bu adımdan sonra saç yıkama sıklığınızı yavaş yavaş haftada 3’e ve hatta yapabiliyorsanız 2’ye düşürün. Saçlarınızın bu yeni düzene alışması biraz zaman alacak. Bu sebeple sabırlı olun. Birkaç hafta sonra saçınızdaki değişimi bariz bir şekilde fark edeceksiniz, bize güvenin! Yağları sökülüp alınmayan saçlarınız bunu fark edecek ve bir süre sonra yağ bezleriniz uyum sağlamak için daha az çalışmaya karar verecekler. Doğal yöntemlerle uzun vadede iyi sonuçlar almak için birazcık sabır ve emek gerek!

Saçlarınıza Fazla Dokunmayın

Bunu gerçekten kastederek söylüyoruz. Saçlarınıza dokunmayın! Parmak uçlarınız oldukça fazla miktarda yağ üretir ve bu yağlar, siz saçlarınıza dokundukça saçlarınıza transfer olur. Ellerinizi saçlarınızdan uzak tutarak yağlanmayı geciktirebilirsiniz. Eğer saçlarınızla oynama alışkanlığınızdan vazgeçemiyorsanız saçlarınızı toplamayı deneyin. Böylece eliniz her saçınıza gittiğinde hatırlayacaksınız.

Kuru Şampuanla Dost Olun

Saçlarınızı yıkayalı daha 1 gün olmuşsa ancak sizin saçlarınız çoktandır hiç su görmemiş gibi görünüyorsa, kuru şampuan gerçekten sizin hayatınızın merkezinde olması gereken bakım ürünlerindendir. Saçınızdaki fazla yağları emerek saç köklerinize ihtiyacı olan volümü kazandırır. Eğer biraz daha ekonomik olmanız gereken bir dönemden geçiyorsanız kuru şampuan yerine bebek pudrası kullanabilirsiniz. Bebek pudrası da tıpkı kuru şampuan gibi saçınızdaki yağlı görüntüyü giderir ve saçlarınıza hacim kazandırır.

İşte sizin için önerilerimiz bunlardı, güzel okuyucularımız. Umarız günlük hayatınızı birazcık da olsun kolaylaştırabilmişizdir! Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere...

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek