Blog

Kabarmaya Yatkın Saç Tipine Sahip Olanların Hayatını Kolaylaştıracak 3 Öneri

Doğal saçlarınızı her ne yaparsanız yapın istediğiniz konuma getirememek kadar kafa karıştırıcı bir şey yoktur. Biz sizi bu konuda oldukça iyi anlıyoruz. Şanslısınız ki sizin için saç tipinize uygun önerilerimiz var. Saçlarınızın doğal haliyle başa çıkmanıza yardımcı olacak yöntemleri öğrenmek için okumaya devam edin!

Eğer yağmurlu veya nemli günlerde saçlarınızda belirgin bir kabarıklık gözlemliyorsanız, okumaya devam edin çünkü bu yazı tam da sizin için yazıldı. İlk olarak problemin kökünde yatan asıl sebebin saçınızdaki nem eksikliği olduğunu bilin. Saçlarınız o kadar kurudur ki, ne zaman dışarı çıksanız saçlarınız havadaki nemi emmeye çalışır ve bu yüzden kabarır.

Peki bu duruma engel olmak için neler yapmalı?

Saçlarınıza Haftalık Olarak Saç Maskesi Yapın

Haftada bir defa saç maskesi yapmak neme ihtiyaç duyan saçlarınızın sağlığını geri kazandırmanın en kolay yoludur, çünkü bu maskeler derinlemesine nemlendirici özellikleriyle saçlarınızı diğer ürünlere göre kuruluk probleminden çok daha çabuk kurtarırlar. Seçtiğiniz maskelerin derinlemesine nemlendirici yapıda olmasına özen gösterin. Özellikle hindistan cevizi yağı içeren ürünleri kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz kendi maskenizi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Hatta en kestirme yolu denemek isterseniz, bir miktar hindistan cevizi yağını ısıtıp tüm saçınıza eşit miktarda yayın ve havluya sararak gece boyu bekletin. Sonuçlara inanamayacaksınız!

Saçlarınızı beslemek ve saç tellerinizi neme tamamen doyurmak, saçlarınızın nemi havadan almaya çalışmasına engel olacak ve böylece saçlarınız artık kabarmayacak. Ayrıca saçlarınız mükemmel bir parlaklığa sahip olacak. Bir taşta iki kuş!

Doğru Ürünler Kullanın

Sülfat veya alkol içeren şampuan ve diğer saç bakım ürünlerini kullanmamaya özen gösterin. Bu tarz kimyasallar saç tellerinizi kurutarak, saçlarınızı havadaki neme muhtaç bırakır. Ne yazık ki çoğu saç bakım ürünü maliyetini ucuzlatmak amacıyla alkol kullanılarak üretilir. İnanın kabarma probleminizi kontrol altına almak için tamamen doğal saç bakım ürünlerine yatırım yapmaya değer!

Hazırlıklı Olun

Kabarma problemini her an yaşayabilirsiniz. Beklemediğiniz bir anda yağmura yakalanabilirsiniz. Her ihtimale karşı mutlaka yanınızda hafif yapılı kabarma karşıtı bir serum
bulundurun. Böylece gün ortasında aniden kabarmış saçlarla ortada kalırsanız yanınızdaki serumla saçlarınızı hızlıca yatıştırabilirsiniz.

İşte sizin için önerilerimiz buydu, güzel okuyucularımız. Umarız günlük hayatınızı birazcık da olsun kolaylaştırabilmişizdir! Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere...

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek