Blog

Kalın ve Yoğun Saç Tipine Sahip Olanların Hayatını Kolaylaştıracak 3 Öneri

Doğal saçlarınızı her ne yaparsanız yapın istediğiniz konuma getirememek kadar kafa karıştırıcı bir şey yoktur. Biz sizi bu konuda oldukça iyi anlıyoruz. Şanslısınız ki sizin için saç tipinize uygun önerilerimiz var. Saçlarınızın doğal haliyle başa çıkmanıza yardımcı olacak yöntemleri öğrenmek için okumaya devam edin!

Eğer saçlarınız yoğun ve kıvırcıksa büyük ihtimalle kabarma ve elektriklenme gibi problemlere aşinasınız. Sizi o kadar iyi anlıyoruz ki! Saçlarınız her zaman kontrolden çıkmış gibi bir his veriyor değil mi? Bu saçlarla başa çıkmak çok fazla zaman ve emek istiyor. Yaşadığınız kabarma ve elektriklenme gibi problemlerin en temel sebebi aslında kendinden şekilli olan saçların kuruluğa doğal bir yatkınlığı olmasıdır. Odaklanmanız gereken asıl problem: kuruluk.

Saçlarınızı Taramayın

Doğru duydunuz! Saçlarınızı taramak buklelerinizi açarak saç tellerinizi elektrikle yükler ve saçlarınız bir anda kabarır. Bu sebeple sakince o saç fırçasını bir kenara bırakın ve geniş dişli bir tarakla veya parmaklarınızla karışan saçlarınızı nazikçe tarayın. Saçlarınızı duştan sonra taramaktansa duştan önce nazikçe taramayı tercih edin çünkü saçlarınızı kuruyken taramak, kırık oluşumu riskini oldukça artırır.

Saçlarınıza Haftalık Olarak Saç Maskesi Uygulayın

Daha önceden de söylediğimiz gibi kaba yapılı, kalın ve yoğun saçlar kuruluğa ve dolayısıyla kabarmaya daha yatkın olur. Bu tip saçların yapısı kaba olduğu için ve bu tip saçlar genellikle kıvırcık veya dalgalı olduğu için yani dokusundan ve şeklinden kaynaklı olarak, saç derisinde üretilen yağın saçın aşağılarına doğru inmesi daha zordur. Saçlarınız kendini, kendi ürettiği yağlarla besleyemediği ve nemlendiremediği için bu eksikliği karşılamak da size düşer. Haftada bir defa kullanacağınız saç maskeleri, saçınızı onarmaya ve ihtiyacı olan besinleri karşılamaya yardımcı olur.

Saçlarınızı Gereğinden Fazla Yıkamayın

Saçlarınızı her gün yıkamamalısınız! Hatta saçlarınızı ne kadar az yıkarsanız bu saç sağlığınız için o kadar iyidir. Kalın ve yoğun saçlarınızın kendi ürettiği yağlardan faydalanmasına izin vermeniz, köklerde üretilen saçların uçlara kadar ulaşmasına izin vermeniz saç sağlığınız açısından mükemmeldir. Her gün şampuan kullanarak saçlarınızın ürettiği doğal yağları söküp almanız, saçlarınızı kurutacak ve bu direkt olarak kabarmaya sebep olacak. Eğer saç köklerinizdeki yağdan rahatsız olursanız hızlıca ve kolayca kuru şampuan uygulayabilir, anında yağlı görüntüden kurtulabilir ve taze hissedebilirsiniz.

İşte sizin için önerilerimiz bunlardı, güzel okuyucularımız. Umarız günlük hayatınızı birazcık da olsun kolaylaştırabilmişizdir! Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere...

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek