Blog

Seyrek ve İnce Saç Tipine Sahip Olanların Hayatını Kolaylaştıracak 4 Öneri

Doğal saçlarınızı her ne yaparsanız yapın istediğiniz konuma getirememek kadar kafa karıştırıcı bir şey yoktur. Biz sizi bu konuda oldukça iyi anlıyoruz. Şanslısınız ki sizin için saç tipinize uygun önerilerimiz var. Saçlarınızın doğal haliyle başa çıkmanıza yardımcı olacak yöntemleri öğrenmek için okumaya devam edin!

Saçlarınızı özenle maşaladıktan 1 saat sonra o güzelim buklelerin düşüşünü mü izlediniz hep? Ya da saçlarınızı topuz yapmaktan kaçınmanızın sebebi, toplanınca saç derinizin görünmesi mi? İnce ve seyrek saçların getirdiği problemler daha çok hayal kırıklığına dayanıyor. Biz sizi anladığımızı söylerken bunu gerçekten kastediyoruz. Bu hissi biliyoruz! Sizin için hazırladığımız bu yazımızda saçınızla başa çıkmanızı kolaylaştıracak birkaç önerimiz olacak:

1.Saçlarınızı Tarayın

Saçlarınızı taramak, yapmak istediğiniz en son şey olabilir ancak saçlarınızı taramak saç derinizdeki kan dolaşımını hızlandırarak ve saç derinizin oksijenle temasını artırarak doğal bir hacim verir. Saçlarınızı sıradan, herhangi bir tarakla taramayın, kullandığınız tarak gerçekten önemli. Biz, kaliteli ve sert kıllı bir saç fırçası kullanmanızı öneriyoruz. Doğal hayvan kıllarından yapılan veya esnek naylondan yapılan fırçalar kullanabilirsiniz. Bu tip fırçalar saçlarınızdan adeta kayarak ilerlerken, sıradan sert plastik fırçalar özellikle ince yapılı saçlarınızı kırar. Bu fırçalar, metal gövdeli fırçalara göre aşırı derecede ısınmazlar. Fön çekerken hemen ısınan fırçalar hassas ince saçlarınıza çok çabuk zarar verir.

2. Saçlarınızı Farklı Bir Bölgeden Ayırın

Eğer ilkokuldan beri saçınızı hep aynı yerden ayırıyorsanız eğer, bir dahaki sefere saçınızı öbür taraftan ayırmayı deneyin. Uzun yıllar hep aynı şekilde ayrılmış saçlarınız bu değişimle saç köklerinizden uzaklaşacak ve başınızın üstündeki hacim böylece artacak. Köklerinizi yukarı doğru hacimlendirmek için saç kurutma makinesiyle, saçınızın alışmış şeklinin tam tersi yönünde saçlarınızı havalandırın. Saçlarınızı, eski alıştığı şekline dönmemesi için bir saç spreyiyle sabitleyin.

3. Saçlarınıza Düşük Miktarda Isılar Uygulayın

İnce saç tiplerini şekillendirmek için çok fazla ısıya ihtiyaç yoktur. Ne kadar az ısı, o kadar az kırık, o kadar az hassasiyet ve o kadar az incelme demektir. Isıyla şekillendirme aletlerini kullanmadan önce saçlarınıza mutlaka ısıya karşı koruyucu bir ürün uygulayın ve unutmayın ki düşük ısılar sizin saç tipinizde oldukça iş görür. Eğer yapabiliyorsanız, saçlarınızı kurutma makinesiyle kurutmak yerine kendi halinde kurumaya bırakın çünkü ısıyla kurutulan saçlar
kurumaya oldukça yatkın olur. İnce saçlar, kendi haline bırakıldığında oldukça hızlı kururlar çünkü zaten miktar olarak azdırlar. Merhaba sağlıklı saçlara!

4. Saçlarınıza Dalgalarla Hacim Ekleyin

Kıvırcık veya Dalgalı modeller her zaman saçı olduğundan daha hacimli gösterir. Saçlarınıza buklelerle hareket verin. Saçlarınızı ısı uygulamadan da dalgalı hale getirebilirsiniz. Gece yatmadan önce saçlarınızı örerek, saçlarınız bu şekle alıştırabilirsiniz. Saçlarınızı örmeyi alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ederiz!

İşte sizin için önerilerimiz bunlardı, güzel okuyucularımız! Umarız günlük hayatınızı birazcık da olsun kolaylaştırabilmişizdir. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere...

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek