Blog

Ev Yapımı Doğal Saç Maskesi: Saç Kırıklarınızı Onarmanın En Doğal Yolu!

Eğer bu yazımızı okuyorsanız bu akşamı kendiniz için bakım akşamı ilan etmenin zamanı gelmiş demektir. Bakım gecenizde size ilham olmak için saç probleminize yönelik, evdeki malzemelerle hızlıca yapabileceğiniz pratik bir saç maskesi tarifiyle karşınızdayız. Maskenizi uygulayın, yeşil çayınızı demleyin, Netflix’i açın ve daha sağlıklı saçları dinlenerek ve eğlenerek bekleyin.

Neden saç maskesi?

Saç maskeleri hızlı olmasına rağmen saç sağlığınıza 20 dakikadan az bir sürede destek olacak kadar yüksek etkilidir. Kuaför salonlarında da yaptırabileceğiniz, keratin botox gibi, etkili ve güzel saç maskeleri olsa da daha doğal yöntemlerle ve daha uygun fiyatlarla kendi saç maskenizi de yapabilirsiniz. Vereceğimiz tarif evlerimizde bulunan birkaç doğal malzeme içerir. Bu maskelerinin hepsi saçlarınızı beslemek, korumak ve kırıklarınızı onarıp yeni kırık oluşumunu önlemek içindir.

Kırılmış Saçlar İçin Hindistan Cevizi Yağı, Yumurta, Avokado ve Ballı Saç Maskesi

Öncelikle kullandığımız malzemeleri inceleyelim ve olası yararlarını gözden geçirelim.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı gerçekten de saçınız için mucizevi bir üründür. Hindistan cevizi yağını saçlarınız ve cildiniz için veya yemek yaparken normal yağların yerine sindirim ve hormon problemlerinizi çözmek için kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağının faydaları sınırsızdır! Hindistan cevizi yağı nemi saçınızda hapseder ve kırılmaları önler. Hindistan cevizi yağı yağ asitleriyle dolu olduğu için, saçı normal nemlendiricilere göre daha derinden nemlendirir ve saçınızın güzel, yumuşak ve ipeksi olmasını sağlar. Eğer mümkünse organik hindistan cevizi yağı kullanmanızı öneririz.

AVOKADO

Avokado doğal ve sağlıklı bir yağ dokusuna sahip olup 20 farklı vitamin, pek çok mineral, potasyum, folik asit, C vitamini ve E vitamini içerir. C ve E vitamini özellikle saç uzamasını tetiklemede etkilidir. Başka bir deyişle avokado saçlarınıza parlaklık verir, nemlendirir, içerdiği temel vitamin, mineral ve asitlerle saçlarınızı destekler ve hatta saçınız için ısıya karşı bir kalkan oluşturur.

YUMURTA

Yumurta bol miktarda protein ve yağ asidi içerir ve aynı zamanda A, D ve E vitamini açısından zengindir. Saçlarınız yapı olarak çoğunlukla proteinden üretilmiş olduğu için, yumurtayı uyguladıktan sonra saçlarınızı oldukça sağlıklı ve yenilenmiş hissedersiniz. Güzel bir yiyecek olmanın dışında güzel de bir saç nemlendiricisidir!

BAL

Balın faydalarının sınırı yoktur! İlk olarak bal, doğal bir nemlendirici olduğu için saçlarınıza nemi sabitler. Saçınız baldan gelen nemi kolayca emer ve hapseder. Eğer saçlarınız kuruysa ve saçınızın fazladan bakım ve neme ihtiyacı varsa kesinlikle bal içeren bir maske yapmalısınız. Balın aynı zamanda yatıştırıcı özelliği de vardır. Saçlarınızı yumuşatır, pürüzsüzleştirir ve kaybettiği tüm parlaklığı geri kazandırır.

MALZEMELER

- 1 avokado

- 2 yumurta

- 1 yemek kaşığı bal

- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

HAZIRLANIŞI

1. Avokadoyu bir çatalla ezip püre haline getirin.

2. Püreye yumurta, bal ve hindistan cevizi yağını ekleyerek iyice karıştırın.

3. Saçlarınıza uygulamaya köklerden başlayın ve uçlara doğru ilerleyin.

4. 15-20 dakika bekletin.

5. Durulayın.

İşte hepsi bu kadar kolay güzel okuyucularımız! Saç maskelerine bir servet harcamanıza hiç gerek yok. Mutfağınızdaki malzemeleri kullanarak farklı maskeler oluşturabilir, saçınızdaki değişimi gözlemleyerek saçınızın iyi tepkiler verdiği malzemelerle kişisel mükemmel maskenizi oluşturabilirsiniz. Ve unutmayın ki saçlarınızı onarmak maalesef bir gecede olabilecek bir iş değil. Haftada bir kere düzenli olarak bu maskeyi yapın ve sonuçlarına şahit olun!

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek