Blog

Hindistan Cevizi Yağını Güzellik Rutininize Ekleyebileceğiniz 7 farklı yöntem

Merhaba güzel okuyucularımız!

Bu yazımızda çok konuşulan ve herkesçe bilinen hindistan cevizi yağından bahsedeceğiz. Hindistan cevizi yağı, organik bir yiyecek olmasının yanında içerdiği yağ asitleriyle kilo vermenize yardımcı olacak ömür uzatan türde mucizevi bir yağdır. Sağlığınıza olan katkısı kadar güzelliğinize de katkısı vardır!
Yazımızda aynı zamanda hindistan cevizi yağını güzellik rutininize ekleyebileceğinizden de bahsedeceğiz. İpek gibi saçlara ya da pürüzsüz bacaklara sahip olmak istiyorsanız, hindistan cevizi yağıyla uygulayabileceğiniz 7 farklı yöntemden oluşan bir liste hazırladık sizler için. Hadi başlayalım!

1. Kuru ve Yıpranmış Saçları Onarıcı

İlk defa kullananlar için, hindistan cevizi yağının kuru, yıpranmış ve kabarmış saçları onarmak için kullanılabildiğini müjdelemek isteriz. İçerdiği yağ asitleri saçlarınızı yumuşatır ve nemi saçınızda hapseder. Hindistan cevizi yağını saçınıza uygulamanın en doğru yolu, küçük bir miktar yağı avuç içilerinize sürmek ve saçınıza uçlardan başlayarak yukarıya doğru yaymaktır. Bunu saçınızı bölümlere ayırıp sırayla tüm bölümlere yapın ve her bölümün bitişinde tarakla üstünden geçin. Yağ saçınızda ne kadar uzun süre kalırsa o kadar iyidir. Saçlarınızı ince bir havluya sarın ve en az 15 dakika yağı saçınızda bekletin, ardında hafif yaplı bir şampuanla yıkayıp durulayın. Eğer o gün için fazladan bir bakım istiyorsanız saçınızı streç filme ve ardından bir havluya sarıp gece boyunca saçınızda tutabilirsiniz. Sabah kalkıp saçlarınızı yıkadıktan sonra nasıl da pürüzsüz ve ipek gibi olduğunu fark edeceksiniz.

2. Makyaj Temizleyici

Hindistan cevizi yağı, suya dayanıklı maskarayı veya ağır bir göz makyajını çıkarmak için mükemmel bir üründür. Sıradan veya disk pamuğa biraz hindistan cevizi yağı sürmeniz yeterli. Makyajınızı, özellikle maskaranızı, yumuşattıktan sonra yüzünüzü hafif bir yüz temizleme ürünüyle yıkayarak yüzünüzü son yağ kalıntılarından arındırın.

3. Vücut Peelingi
Bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağını bir yemek kaşığı çekilmiş kahveyle karıştırın. İşte sizin için mükemmel bir vücut peelingi! Daha fazla peeling yapmak isterseniz yağ-kahve oranını
koruyarak daha büyük miktarda karışımlar hazırlayabilirsiniz. Peelinginizi yapmak için çekilmiş kahveye alternatif olarak kaya tuzu veya toz şeker kullanabilirsiniz.

4. Vücut Nemlendirici

Yeni vücut nemlendiricinize merhaba deyin, kulağınıza ne kadar tuhaf bir fikirmiş gibi gelirse gelsin hindistan cevizi yağı vücudunuz için şahane bir nemlendiricidir. Duştan çıktıktan hemen sonra kimyasal içeren o kremleri bir kenara bırakıp vücudunuza ince bir kat hindistan cevizi yağı sürün. Hindistan cevizi yağının sadece kokusu bile sizi bağımlı hale getirebilir.

5. Kabaran ve Elektriklenen Saçları Yatıştırıcı

Avucunuzda bir miktar hindistan cevizi yağını ovalayın ve kabaran saçlarınızı avuç içlerinizi kullanarak yatıştırın. Hindistan cevizi yağını çıtçıtlarınızda veya mikro kaynaklarınızda da kolayca kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı kaynak ve çıtçıtlarınız için de organik ve derinlemesine bir nemlendirici görevi görür!

6. Tıraş Losyonu

Bacaklarınızı tıraş etmeden önce hindistan cevizi yağını bacaklarınıza ince bir tabaka halinde sürün, böylece bacaklarınızı hem nemlendirmiş hem korumuş olacak ve bir bebeğin poposu kadar yumuşak bacaklara sahip olacaksınız.

7. Yüz Maskesi

Bakım gününüzde yüz maskenizi kendiniz yapmak için basit ve hızlı bir tarif mi arıyordunuz? Bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağını karıştırıp 15-20 dakika bekletin. Yüzünüzü derinlemesine temizledikten sonra hazırladığınız maskeyi uygulayın, 10 dakika kadar beklettikten sonra ıslak bir havluyla nazikçe temizleyin.

İşte hepsi bu güzel okuyucularımız, hindistan cevizi yağını güzellik rutininize eklemenin 7 yolu! Bu yöntemleri daha önce denemiş miydiniz? Umarız bizden yeni bir şeyler öğrenmişsinizdir, hoşçakalın!

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek