Blog

Mutlaka Keşfetmeniz Gereken 5 Saç Yağı

Hindistan cevizi yağı, argan yağı, badem yağı... liste çok uzun! Saç yağları tarih boyunca kullanıldı. Yüzyılların geleneğinin verdiği güvenle herkesçe bilinen ve tüm dünya kadınlarının yüzyıllarca ortak noktası olmuş bu yağlardan hangisini seçmeli? Eğer saç yağları hakkında daha fazla şey bilmek istiyorsanız ve hangi belirli yağların hangi saç problemine iyi geldiğini öğrenmek istiyorsanız bu yazımız tam size göre! En yaygın saç problemlerine iyi gelen en iyi 5 saç yağını sizler için seçtik ve bu yağları saçınızı sağlığına geri kavuşturmak için nasıl kullanmanız gerektiğini sizler için açıkladık.

1. Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağını buradan resmi olarak, tüm zamanların en iyi saç yağı ilan ediyoruz. Saçlarınızı ısıya karşı korur, kırılmaları ve yıpranmayı tamir eder, saç kaybını engeller ve saç uzamasını destekler. Nem tutucu nitelikleri olan bu yağ, zamanla buharlaşmak yerine saçınızda kalır ve bu özelliği hindistan cevizi yağını en iyi saç yağlarından biri yapar.

Hindistan cevizi yağı, yağ asitleriyle dolu olduğu için normal saç nemlendiricilere göre daha hızlı ve daha fazla nüfuz ederek saçlarınızın daha yumuşak ve parlak bir görüntüye kavuşmasını sağlar. Seçtiğiniz hindistan cevizi yağının organik olmasına özen gösterin.

KULLANIM ŞEKLİ

Eğer saç deriniz yağlanmaya eğilimliyse, hindistan cevizi yağını saç köklerine hiç uygulamadan direkt aşağı doğru saç uçlarınıza kadar eşit miktarda sürün. Eğer saç deriniz kuru veya normalse saç köklerinize de uygulayın. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı olduğundan dolayı, kullanım kolaylığı açısından saçınıza uygulamadan önce eritmenizi tavsiye ederiz. Saçınızda en az 30 dakika bekletin ve natürel bir şampuanla yıkayıp durulayın. Bunu haftada bir tekrarlayın.

2. Argan Yağı

Yani eğer hindistan cevizi yağı hindistan cevizinden yapılıyorsa argan yağı argandan yapılmalı, değil mi? Bu kötü bir kelime şakası değil, aslında argan yağı gerçekten Fas’ta bulunan bir ağacın kabuklu yemişlerinden elde edilir. Bir adet şaşırtıcı bilgi de ekleyelim, Fas’taki bu argan ağaçlarına keçiler tırmanabiliyormuş.

Argan yağının bir diğer adı fas yağıdır. Argan yağı; E vitamini, ferulik asit ve saçınızı UV ışınları ve hücre zedelenmesinden koruyan anti-oksidanlar içerir. Argan yağı sadece saçlarınızı ısıya karşı korumakla kalmayacak, aynı zamanda besleyip nemlendirecek, hassasiyetini azaltacak ve kabarmayı kontrol altına alarak başa çıkması çok daha kolay saçlara sahip olmanızı sağlayacak. Bu yağa neden “sıvı altın” dendiğine şaşırmamalı. Argan yağı, hindistan cevizi yağı kadar kaygan bir his vermediği için günlük kullanıma çok daha uygundur.

KULLANIM ŞEKLİ

Avuç içinize birkaç damla argan yağı damlatın, avuçlarınıza bu yağı yayın ve yağı saç kökleriniz dışında tüm bölgelere eşit olarak yayın. Sonuçları daha iyi görebilmek için bunu her gün düzenli olarak yapın.

3. Hint Yağı

Hint yağı, hint yağı bitkisinden üretilir ve saç uzamanızı desteklemek istiyorsanız tercih etmeniz gereken yağ, hint yağıdır. İçerdiği E vitamini, mineraller ve proteinler, saç uzama hızınız açısından hayati önem taşır. Hint yağı aynı zamanda içerdiği antioksidanlarla saçtaki keratini destekler ve böylece saçı daha güçlü, daha pürüzsüz ve daha sağlıklı yapar. Eğer bu yağı almaya karar verirseniz soğuk-pres yapıda olanını almanızı tavsiye ederiz çünkü bu yapıda olan yağların üretiminde hiç ısı kullanılmaz. Tamamen natürel olan hint yağları saç kaybını engeller, saç derinizi bakterilere karşı korur ve anti-fungal özelliği sayesinde sizi kepeklenme probleminden de kurtarır. Saçlarınızı nemlendirir ve kırıklara karşı korur.

KULLANIM ŞEKLİ

Hint yağının oldukça yoğun bir kıvamı vardır, bu sebeple kullanım kolaylığı açısından başka herhangi bir yağla (örneğin zeytinyağıyla veya hindistan cevizi yağıyla) karıştırarak uygulamanızı tavsiye ederiz. Bu yağı özellikle saç derinize odaklanarak saçınıza uygulayın ve eğer mümkünse gece boyu bekletin. Ertesi sabah şampuanlayıp durulayın. Haftada bir veya ihtiyaç duydukça bunu tekrar edin. Bu yağ aynı zamanda ısıtılarak, sıcak saç maskesi olarak kullanılabilir.

4. Jojoba Yağı

Şimdi hepimizin doğru bildiği bir yanlışı düzeltmenin tam sırası. Jojoba değil canım o, ho-hoba! Bu yağ jojoba ağacından elde edilir ve kimyasal yapısı, saçımızın ürettiği kendi sebum yağının kimyasal yapısına çok benzerdir. Bu, saç deriniz jojoba yağını herhangi bir yan etki göstermeden kabul edecek demektir. Jojoba yağı, hindistan cevizi yağına benzer olarak saçı kökten uca derinlemesine nemlendirir ve saç foliküllerini içten dışa onarır. Aynı zamanda kepeklenme ve kuru saç derisi gibi problemleri de tedavi eder.

KULLANIM ŞEKLİ

Jojoba yağını dilerseniz gece boyu bekletebilirsiniz, dilerseniz duşa girmeden önce 30 dakikalık bir maske olarak da kullanabilirsiniz. Güzel bir koku vermesi için birkaç damla lavanta yağı veya ökaliptus yağıyla karıştırabilirsiniz.
Bunlara alternatif olarak saç kreminize bir miktar jojoba yağı ekleyebilirsiniz ya da duştan sonra saç uçlarınızı nemlendirmek için de kullanabilirsiniz.

5. Zeytinyağı

Zeytinyağını zaten muhtemelen yüzlerce kere duymuşsunuzdur. Sadece yemek pişirirken değil, ama aynı zamanda güzellik ürünlerinde de. Zeytinyağı gerçekten de saçlarınız için
oldukça faydalı, besleyici ve nemlendirici niteliklere sahiptir. Saç telleriniz etrafında bir bariyer oluşturarak saçlarınızı ısıya karşı korur ve yıpranmış görüntüyü bir göz altı kapatıcısının yaptığı gibi kapatır. Saçlarınıza daha zarif bir görüntü verir. Zeytinlere çok teşekkür ediyoruz!

KULLANIM ŞEKLİ

Haftada bir defa kuru veya nemli saçınıza 1 veya 2 yemek kaşığı zeytinyağını eşit şekilde dağıtarak yedirin. Bir havluyla veya streç filmle sararak en az yarım saat bekletin. Soğuk suyla yıkayın ve yıkama esnasında saç kremi kullanmayın.

Çok fazla seçenek var, hangisini seçmeliyim?

Biliyoruz, seçenek çok olunca hepimiz kararsız kalabiliyoruz. Saçlarınız için uygun yağı seçmenize yardımcı olacak birkaç tavsiyemiz var sizlere:

HER ZAMAN ÖNCELİKLE İÇERİK LİSTESİNİ OKUYUN

Bazı ürünlerin etiketinde yazılanlar aldatıcı olabilir. Bu sebeple hiç kimyasal içermeyen, yüzde yüz doğal ürünlere yönelmeye özen gösterin. En iyi sonuçları alabilmeniz için içeriğinde organik malzemeler olan ürünleri seçmeniz gereklidir.

İÇİNDE NE OLDUĞUNU BİLİN

Bazı yağlar aslında karışımlardır. Ürün içerisinde farklı temel yağlar olup olmadığını ve eğer varsa hangi yağlar olduğunu öğrenmek için etiketi dikkatlice okuyun.

SAÇLARINIZI GÖZLEMLEYİN

Hepimiz farklıyız. Birimiz için mükemmel sonuçlar veren yağlar bir diğerimiz için hiçbir fayda sağlamayabilir. Bir ürün sırf şiddetle tavsiye edildiği veya sık sık reklamları yapıldığı için saçınıza mutlaka iyi gelecek diye bir kural yoktur. Farklı yağları saçlarınıza uygulayarak neyin saçınıza iyi gelip neyin gelmediğine dikkat edin. Bir yağdan memnun olmazsanız, bir başkasından memnun olursunuz. Değişimden çekinmeyin.

Son olarak, yağların kaygan bir his bıraktığını unutmayın. Çok fazla yağ kullanmamaya özen gösterin. Aksi takdirde saçlarınızı yıkadıktan sonra bile kayganlık hissi geçmeyebilir. Saçlarınızı yağlarla besledikten sonra alkol içermeyen şampuanlarla yıkayın ve tabii ki değişimin bir gecede olmayacağını unutmayın. Sadece istikrarla, uzun vadede göz kamaştırıcı, sağlıklı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

İşte hepsi bu kadardı sevgili okuyucularımız! Umarız ki önerilerimizden beklediğiniz faydayı görmüşsünüzdür. Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle!

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek