Blog

Saç Ürünleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Kuru şampuanın ne olduğunu ve ne işe yaradığını hiç merak ettiniz mi? Saç pomadı ve saç yağı arasındaki farkı biliyor musunuz? Saçlarınızın canlı ve taze görünmesi için şampuan ve saç kremini kullanmanın en doğru yolunu biliyor musunuz peki? Saçlarınızda istediğiniz görünüş ve stile ulaşabilmeniz için en önemli adım kullandığınız saç ürünleridir. Doğru saç ürünlerini kullanmazsanız eğer o güzelim saçlara birkaç saat sonra elveda dersiniz, bizden söylemesi. Bugünkü blog yazımızda en yaygın 10 saç ürünü ve bu ürünleri potansiyellerine göre kullanabilmeniz için gerekli olan tüm bilgileri vereceğiz sizlere.

1. Şampuan

Şampuanın ne olduğunu hepimiz biliyoruz, bunda hiçbir bilgi eksikliği yok. Durumu karmaşıklaştıran tek şey yüzlerce farklı tipte şampuan olması. Kendimiz için doğru olanı bulmakta zorlanıyoruz haliyle. Şimdi en yaygın şampuan tiplerini tanıyalım:

Arındırıcı Şampuan

Arındırıcı şampuanlar saç kütiküllerini sertleştirir ve saç köklerini yağlardan normal şampuanlara göre daha fazla arındırır. Bu tip ürünler daha çok boya veya perma yapılmadan önce, saçı tüm yağından derinlemesine arındırmak için kullanılır.

Hacimlendirici Şampuan

Bu tip şampuanlar saç kütiküllerini açarak saçın daha hacimli görünmesini sağlar ancak saçlarınızı hacimli ve yoğun göstermeniz için şampuanınıza eşlik edecek saç kremini de hafif yapılı seçmeniz gereklidir. Seçtiğiniz saç kreminin durulama sırasında saçınızdan kolayca arınması ve böylece saçınızda ağırlığa sebep olmaması önemlidir.

Yatıştırıcı Şampuan

Saçları düzleştiren ve sakinleştiren ürünler genellikle saç tellerini kaplayıp ağırlaştıran bir kimyasal olan silikon içerirler. Buna ek olarak saçlarınızı bir düzleştiriciyle şekillendirin ve farkı görün!

Boyalı Saçlar İçin Şampuan

Eğer saçlarınız boyalıysa, özellikle boyalı saçlar için üretilmiş şampuanlara yönelmenizi tavsiye ederiz. Saç renginizi korumak için ürünün pH seviyesinin 4,5 - 5,5 arasında olmasına özen gösterin. Boyalı saçlar için üretilmiş kaliteli ürünler, saçtaki boyayı sabitlemek için genellikle doğal yağ, deniz yosunu veya alg içerir.

Alkol ve Sülfat İçermeyen Şampuanlar

Alkol ve sülfat içermeyen ürünler bizim en sevdiğimiz ürünlerdir! Sülfatlar, isimleri söyleyemeyeceğimiz kadar karışık ve uzun olan deterjanlardır. Sülfat bazlı şampuanlar saçlarınızı yağdan ve kirden her ne kadar iyi temizlese de saçlarınızı ciddi derecede kurutabilen ve kırıklara sebep olabilen ürünlerdir. Biz doğal içerikli ürünlerden yanayız.

Hangi marka şampuanı seçerseniz seçin, saç tipinize uygun olarak üretilen ürünlerine yönelin. Eğer çok fazla arındırıcı niteliklere sahip bir şampuan seçerseniz, saçlarınızın yağlarını tamamen kurutup saç derinizi tahriş edebilirsiniz. Eğer yoğun nemlendirici nitelikli ürünler seçerseniz ve eğer dikkatli durulamazsanız saçınızda ve saç derinizde ürün artığı kalma riski oluşur. Eğer saç tipinizin ne olduğunu anlayamıyorsanız kuaförünüze danışabilirsiniz.

Hep aynı şampuanı kullanmak yerine, favori şampuanlarınızı 4-5 haftada bir değiştirerek sırayla kullanmanızı öneririz. Farklı ürünlerden farklı faydalar elde edebilmeniz açısından bu iyidir.

2. Saç Kremi

Saç kremleri hepimiz çok seviyoruz çünkü saçımızı yumuşatmak, nemini geri kazandırmak ve kabarıklığına engel olmak amacıyla geliştirildiler. Rapunzel’ in saçlarına sahip olmak için kullanabileceğiniz üç farklı tipte saç kremi vardır.

Durulanan Saç Kremi

Durulanan saç kremleri kullanılan en yaygın saç kremi tipidir. Saçlarınızın köklerine değdirmeden uçlarına kadar uygular, birkaç dakika bekletir ve durularsınız. Saç köklerine uygulamamamızın nedeni, ürünün saç köklerimizde birikmesi ve saçlarımızı ağırlaştırmasıdır.

Durulanmayan Saç Kremi

Durulanmayan saç kremleri saçlarınızı yumuşatmak ve taranmasını kolaylaştırmak için oldukça kullanışlıdır. Bu tip saç kremleri hafif yapılıdır ve saçlarınıza ipeksi bir parlaklık eklemek isterseniz kullanabileceğiniz bir üründür.

Saç Maskesi ve Derinlemesine Nemlendirici Kremler

Saç maskeleri veya yoğun nemlendirici kremler, kuru ve yıpranmış saçları onarmak için mükemmel seçimlerdir. Pek çok maskenin kullanım şekli basitçe saçlara kökten uca uygulanıp 30 dakika sonra durulanmasından ibarettir. Saçlarınızı durularken kremi tamamen arındırdığınızdan emin olun! Hepimiz saç kremlerinin saçımızda bıraktığı o ihtişamlı, ipeksi, yumuşacık hissi seviyor olsak da bunlar aslında saçlarımızı kremden tamamen arındıramadığımızı ve bu sebeple saçlarımızı ağırlaştırdığımızı gösterir.

3. Saç Yağları ve Saç Serumları

Argan yağı, avokado yağı, hindistan cevizi yağı... Saç yağları problemli saçlara sahip olanlarımız için bir gerekliliktir. Kabarıklığı ve elektriklenmeyi sakinleştirir, saçımızın uzama hızını artırır ve saçımıza lüks bir görüntü verirler. Kullandığınız yağlardan en iyi sonuçları alabilmek için bu yağları saçlarınız kuruyken uygulayın. Eğer özellikle saç uçlarınız kuruysa, duşa girmeden önce saçınızın yarı uzunluğundan başlayarak uçlara doğru bir miktar yağla saçlarınızı nemlendirin. Bu teknik sayesinde şampuan, saç uçlarınızı daha fazla kurutamayacaktır.

4. Kuru Şampuan

Bu ürün yoğun tempoda bir yaşam tarzı süren kadınlarımız için hayat kurtarıcıdır! Kuru şampuanlar pudra veya sprey formunda üretilirler. Hızlıca saçtaki fazla yağı absorbe ederek taze, temiz bir görüntü sağlamak üzere geliştirilmişlerdir. Saçlarınızı yıkmak için zamanınız mı yok? Hiç endişelenmeyin. Hızlıca bir miktar kuru şampuanı saçınızdaki yağlı bölgelere yedirin ve görüntünüzdeki değişimi gözlemleyin. Zaten saçlarınızı sık sık yıkmak, saç derisi sağlığı açısından iyi değildir. Eğer kuru şampuanınız bittiyse ve aceleniz varsa alternatif olarak bebek pudrası da kullanabilirsiniz. Kuru şampuan sizi sadece yağlı görüntüden kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda saçınıza köklerden başlayan bir hacim kazandırır. Ancak kuru şampuanın saçlarınızı yıkamakla aynı şey olmadığını, kuru şampuanı en fazla iki kere kullandıktan sonra mutlaka saçlarınızı yıkmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

5. Saç Jölesi / Saç Pomadı

Saç jöleleri veya pomatları, saçlarınıza şekil vermek, saçlarınızı topladıktan sonra diken şeklinde çık an küçük saçları sakinleştirmek ve karmaşık saç modellerini uygulamak ve sabitleştirmek istiyorsanız tam aradığınız ürünlerdir. Eğer saçınızda ekstra bir parlaklık istiyorsanız ve şeklini daha uzun süre koruyabilmek istiyorsanız, jöle veya pomad uygulamadan önce ürünü az miktar saç yağıyla karıştırabilirsiniz.

6. Saç Köpüğü

Saçlarınızda hacmi seviyor musunuz? Eğer cevabınız evetse bu ürün tam sizin için! Saç köpükleri saçı yukarı doğru kaldırmak ve ekstra hacim vermek için üretilmiştir. Havluyla nemini aldığınız saçlarınıza bir miktar saç köpüğünü tüm bölgelere eşit olacak şekilde yedirin. Saçlarınızı kurutma makinesi ile kurutun ve saçlarınızın kazandığı canlılığı fark edin! Farklı amaçlara göre üretilmiş farklı çeşitlerde saç köpükleri vardır. Bazıları hacim vermek, bazıları şekil vermenizi kolaylaştırmak, bazıları bukle belirginleştirmek üzere geliştirilmişlerdir. Beğeninize göre herhangi birine yönelebilirsiniz.

7. Isıya Karşı Koruyucu Sprey

Eğer saçlarınızı ısıyla şekillendirici aletlere maruz bırakıyorsanız (hepimiz yapıyoruz aslında), ısıya karşı koruyucu spreyler sizin için bir zorunluluktur. Bu ürün saçlarınızı işlem sırasında kırık oluşumundan ve yıpranmadan korur. Saçlarınızı ısıya maruz bırakmadan önce hızlıca saçınızın orta uzunluğundan uçlara doğru spreyleyin. Bu ürün saçlarınıza ısı uygulandıktan sonra asla saçınızda bir iz veya kalıntı bırakmaz.

8. Deniz Tuzu Spreyi

Deniz tuzu spreyi derken aklınızda ne çağrışıyor? Yaz akşamlarının bohem sahil saçları değil mi? İşte bu sprey size tam olarak bu görüntüyü veriyor. Özellikle ince telli saçlarınıza doğal bir hacim kazandırmak istiyorsanız, mutlaka denemek isteyeceğiniz türden bir ürün. Daha kalın yapılı saçlar için yağ bazlı çeşitleri de vardır. Yağ bazlı olan deniz tuzu spreyleri, saçınızdaki parlaklığı artırmanıza yardımcı olur. Deniz tuzu spreylerinin en güzel tarafı da kendi evinizde kolayca yapabilmenizdir. Hemen tarifini veriyoruz: 1 bardak sıcak su, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı aloe vera jeli, 5 damla saç yağı (günlük kullandığınız saç yağınızı kullanabilirsiniz) Öncelikle suyu iyice kaynatıp bakterilerden kurtulduktan sonra, suyun bir miktar soğumasını bekleyin. Deniz tuzunu, aloe vera jelini ve hindistan cevizi yağını sırayla ekleyin ve soğuyana kadar arada bir karıştırın. Hazırladığınız karışımı sprey bir şişeye koyun ve işte deniz tuzu spreyiniz hazır!

9. Saç Spreyi

Bu çok yönlü ürünü hangimiz sevmiyoruz ki... Saçlarımızın şeklini sıcak ve nemli yaz günlerinden, rüzgarlı ve yağışlı kış günlerine her daim koruyan bu muhteşem ürünün hepimizin kalbindeki yeri ayrıdır. Saçlarımıza istediğimiz hacmi vermemizde, verdiğimiz şekli korumamızda, saçlarımızı topladıktan sonra her bir yandan çıkan o küçük saç tellerini sakinleştirmemizde bize yardımcı olur. Eğer saç spreyinin açlarınızı çok fazla sertleştirdiğinden şikayetçiyseniz ya çok fazla ürün kullanıyorsunuz ya ürünü saçınıza çok yakından uyguluyorsunuz ya da kalitesiz bir ürün kullanıyorsunuz demektir. Spreyi saçınıza 20-25 cm uzaktan hafif bir sis bulutu gibi uygulayın. Ürünü saçınıza direkt uygulamak yerine havadan kendi halinde saçınıza düşmesine özen gösterin. Eğer saçınızı şekillendirdikten sonra etrafından çıkan yeni oluşmuş küçük saç tellerinizi düzgünleştirmek istiyorsanız, avuç içlerinize küçük bir miktar saç spreyi uygulayın ve ürünü saçlarınızın üzerinden nazikçe geçirin.

10. Bukle Belirginleştirici Krem

Kim kıvır kıvır bukleleri sevmez ki? Bukle belirginleştirici kremleri düz saçlarda hafif dalgalar oluşturmak için kıvırcık saçlarda ise temiz ve belirgin bukleler elde etmek, kabarıklığı kontrol altına almak için kullanabilirsiniz. En iyi sonucu elde edebilmek için havluyla nemini aldığınız saçlarınızı birkaç bölüme ayırın ve ürünü bölüm bölüm, saçlarınızı çevirerek uygulayın. Ön bölümlerde saçlarınızı yüzünüzden dışarı yönde çevirmenizi öneririz.

İşte hepsi bu kadar güzel okuyucularımız! Bu 10 ürün hayatınızdayken bir daha asla kötü saç günü yaşamayacaksınız. Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere!

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek