Blog

Yıpranan Saçlarınızı Onarmak ve Yıpranmalara Karşı Korumak İçin 7 Yöntem

Saçlarınızı her gün atkuyruğu yapıyor veya örüyor musunuz? Evden çıkmadan önce aceleyle, tam olarak kurumamış saçlarınızı ısıyla şekillendirme aletlerine mi maruz bırakıyorsunuz? Saçlarınızı her gün mü yıkıyorsunuz? İşinizi görüyor diye bunları sık sık yapıyor olabilirsiniz ancak bunlar saçlarınıza zarar verir ve yorar. Saçlarınıza yapabileceğiniz en kötü şeylerin bir listesini oluşturduk ki siz bunların farkında olup, bunlara göre saçlarınızı tedavi edin!

1. Saçlarınızı ıslakken düzleştirmeniz/maşalamanız

Hiç çok geç kalıp da aceleyle henüz tam kurumamış saçlarınızı düzleştirdiğiniz oldu mu? Lütfen hayır deyin çünkü saçlarınıza yapabileceğiniz en kötü şeylerden birini yaptınız demektir bu. Islak saçlar, kuru saçlara göre yıpranmaya daha yatkındır. Saçlarınızı tam kurutmadan ısıyla şekillendirmeye kalktığınızda, saçınızdan gelen o “pat” (mısır patlatırken çıkan sesi düşünün) sesi aslında su ve ısının bir araya gelmesiyle ortaya çıkar. Güzel okuyucularımız, yüksek sesle okuyun: “Bundan sonra saçlarımı tamamen kurutmadan düzleştirmeyeceğime veya maşalamayacağıma yemin ederim!”

2. Saçlarınızı gereğinden fazla yıkamanız

Saçlarınızı çok sık yıkamak aslında pek çoğunuzun farkına varmadan yaptığı bir hatadır. Gerçek şudur ki: saçınızı yıkamanızın tek amacı saçınızı biriken yağlardan arındırmak ve temizlemektir. Eğer saçlarınızı çok sık yıkıyorsanız (kendi doğal yağını üretmesine fırsat bile vermeden), saçlarınız kuruluk problemiyle karşılaşacaktır. Kuruluğa sebep olmadan saçlarınızı temiz tutabilmek için kendinize uygun bir saç yıkama rutini oluşturmanızı tavsiye ederiz. Saçlarınızı yıkamadığınız günlerde, saçınızın en büyük yardımcısı kuru şampuanlar olacaktır!

3. Saçlarınızı çok sık taramanız

Saçlarınızı az taramak veya çok sık taramak saçlarınıza zarar verir. Özellikle çok sık taramak saç uçlarınızın kırılmasına neden olur. Bunu bir düşünün, eğer saçlarınızı sürekli tararsanız çok fazla sürtünmeye neden olacaksınız. Saç tarama sıklığınızı minimuma indirerek yeni kırık oluşumunu önleyebilirsiniz.

4. Saçlarınıza çok yüksek ısılar uygulamanız

Dikkat dikkat, bu önemli! Öncelikle belirtmemiz gereken, düzleştirici ve maşalardan sadece ısı ayarının değiştirilebilir olanlarını saçınızda kullanın. Güzel okuyucularımız, lütfen saçlarınızı kızartmayı bırakın! O ince, seyrek ve hassas saçlarınızı en düşük derecede şekillendirin ve bir bukleyi oluşturmak için saçınızı 5-10 saniye arası bekletmenizin yeterli olduğunu aklınızda bulundurun.

5. Saçlarınızı çok sıkı toplamanız

Görüntünüzde değişiklik yapmak için topuzlar, örgüler ve atkuyrukları eğlenceli ve yaratıcı olsa da bu saç stilleri aslında sürekli olarak saç derinizde hissettiğiniz gerilime sebep oldukları için saçlarınıza zararlı olabilir. Biz, saçlarınızı sürekli toplamamanızı tavsiye ediyoruz. Saçlarınızın doğal, salık görünümünü benimsemenizi tavsiye ediyoruz.

6. Saçlarınızı ıslakken taramak

Saçlarınızı ıslakken taramanızın aslında zararı olduğunu hiç tahmin edebilir miydiniz? Saçlarınızın nemini bir havluyla aldıktan sonra taramanız, saçlarınızın kırılmasına sebep olabilir. Saçlarınızı kurularken kullandığınız normal banyo havlusunu daha yumuşak bir materyalle (mesela pamuklu bir t-shirt) değiştirmeniz saç sağlığınız açısından iyidir çünkü böyle ürünler saçınıza daha nazik davranır. Buna ek olarak saçlarınızı tararken saç fırçası kullanmak yerine geniş dişli tarak kullanın.

7. Saçlarınızı taramaya köklerden başlamak

Saçlarınızı tararken dikkat etmeniz gereken bir diğer şey, aşağıdan başlayarak yukarı doğru çıkmaktır. Saçlarınızı taramaya yukarda başladığınızda aslında çözmek istediğiniz düğümleri daha da karmaşıklaştırmış olursunuz ve saçımı çözeyim derken saçlarınızı resmen kendi ellerinizle koparırsınız. Saç kırılmasını önlemek açısından taramaya uçlardan başlayın ve sırayla düğümleri bir bir çözerek köklere ulaşın.

Bunlardan bazılarını yaptığınızı fark ettiniz ve suçluluk mu duyuyorsunuz? Üzülmeyin, hepimiz bu hataları yaptık! Öğrenmek için hiçbir zaman geç değil. Saçlarımıza doğru davranabilmek için öğrenme isteği yeterlidir. Son olarak: saçlarınızın sağlığı için bu kötü alışkanlıkları bırakmanızı ve saçınıza daha fazla zarar gelmediğinden emin olmanızı tavsiye ederiz. Görüşmek üzere!

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek